• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skövde Trädgårdsförening mötte våren vid Ryds ängar

Läsarnas
PUBLICERAD:
Gemensam fikastund i naturen med behörigt avstånd mellan deltagarna.

Onsdagen den 15 april gjorde ett 20-tal medlemmar i Skövde Trädgårdsförening en ny utflykt i naturen. Man samlades på Lidls parkering för att, efter anvisningar, ta sig vidare ut till Ryds ängar.

Naturkännaren och tillika vice ordförande Stig Pettersson samlade deltagarna för information och tog sedan täten uppför stigen i backarna, som lyste vita av tusentals vitsippor. Här och var syntes också en del kvardröjande blåsippor och vi såg t.o.m. några tidigt utslagna gullvivor.

Naturen visade sig från sin allra bästa sida och medlemmarna njöt av att få träffa sina trädgårdskompisar under den sköna promenaden. P.g.a. rådande restriktioner kan vi ju inte ha våra ordinarie inomhusträffar så därför kändes det bra att få möjlighet att ses ute i stället.

Efter en stund var det dags för den obligatoriska fikastunden och vi slog oss ned på en av de många nedtagna trädstammar, som finns i området. Nu var det skönt att pusta ut en liten stund och den medhavda matsäcken smakade naturligtvis extra bra i den vackra omgivningen.

Så småningom var det dags att styra stegen nedför sluttningarna igen och då vi nådde p-platsen tackade vår ordförande Stig Pettersson för den trevliga turen och överlämnade en bok som tack för en trevlig stund.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.