Budfirma får extra skjuts av pandemin

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Bombay Masala är en av restaurangerna som Stefan Kastenman och Tomas Ström samarbetar med. Här lastar Ashish Rawat en lunchleverans i Tomas cykellåda.
Foto: Roland Svensson
– Vi är två gubbar som gillar att vara ute och röra på oss. Och det fanns inget helt miljövänligt sätt för leveranser i Skövde, vad vi kände till.
De tankarna blev startskottet för Stefan Kastenmans och Tomas Ströms nya företag Billinge bud som i och med coronakrisen har fått en rejäl skjuts i starten.

Idén att starta en cykelbudfirma har länge funnits hos Stefan Kastenman och Tomas Ström. Coronaviruset, som har förändrat förutsättningar för många, gjorde att planerna blev verklighet just nu.

– Vi hade mer tid och vi såg att det fanns ett större behov av leveranser nu, säger Stefan Kastenman.

Kontaktar företag

Affärsidén är att leverera varor inom Skövde på ett miljövänligt sätt. De har några olika cykelmodeller, både med lådor fram och bak, och med kärra. De samarbetar med företag som i sin tur erbjuder leveransservicen till sina kunder.

– Vi har bland annat kört ut blommor, och vi samarbetar med tre restauranger. Vi ska till exempel leverera luncher.

– Vi tycker det här är kul att göra och samtidigt är det en samhällsnytta. Vi erbjuder leveranser till dem som inte ska röra sig så mycket ute nu.

Tomas Ström och Stefan Kastenman har precis startat budfirman Billinge bud.
Foto: Roland Svensson

Nöjda med starten

Stefan och Tomas besöker personligen butiker, restauranger och andra företag i Skövde för att presentera sin budfirma.

– Vi har fått bra respons. Vi började köra i förra veckan och vi har redan kört ut drygt 70 bud. Vi är väldigt nöjda med den starten.

Att cykla är grundidén och hittills har de bland annat cyklat till Södra Ryd och till Skultorp. Om det blir aktuellt med längre leveranser finns tankar på att köpa en elmoped.

Gillar att röra på sig

Att kunna cykla och jobba samtidigt är en win-win-situation för både Tomas och Stefan, och Stefan beskriver dem som "två gubbar som gillar att vara ute och röra på sig".

Tomas Ström var tidigare tävlingscyklist och har nu företaget Billinge bike där han jobbar med cykelservice. Stefan Kastenman har tävlat i triathlon och har sedan tidigare företaget En bättre vardag tillsammans med sin mamma. De jobbar med workshops där fokus ligger på bra kost och andning.

Stefan Kastenmans och Tomas Ströms budfirma har varit igång sedan förra veckan.
Foto: Roland Svensson
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.