Hoppa till huvudinnehållet

Skövdetrion som ska slåss om pallplatser

Publicerad:
Skövde CK:s och 30K:s elitlag består av Jesper Svensson (till vänster), Viktor Henrysson (mitten) och Johan Norén.
Skövde CK:s och 30K:s elitlag består av Jesper Svensson (till vänster), Viktor Henrysson (mitten) och Johan Norén. Foto: Johan Espefält

Skövde CK satsar vidare på ett elitlag och målsättningen är hög.

Ambitionen är att slåss i Sverigetoppen.

– Om vi har en bra dag så har vi alla chansen att vara på pallen, säger Johan Norén, som är en av tre cyklister i laget.

Skövde CK har aft ett elitlag sedan 2016, men tillsammans med sportbutiken 30K så gör man nu en ännu tyngre satsning. Laget består av Jesper Svensson, Viktor Henrysson och Johan Norén som anslutit till laget till den här säsongen.

Johan, som bor i Skövde, har de fyra senaste åren kört för hårdsatsande Team Allebike, men nu blir det Skövde CK:s elitlag i stället.

– Jag fick fundera lite grann, men det är lättare att ha allting på hemmaplan med familj och så. Det var ett naturligt steg och det passade bra i och med att klubben vill satsa lite extra på ett elitlag, säger Johan, som blev totaltrea i långloppscupen förra året.

Nu är visserligen de kommande tävlingarna inställda på grund av coronapandemin och det är oklart när tävlingssäsongen kan komma i gång, men målet är högt.

– Nu har vi ett lag med tre cyklister som är jättestarka och som verkligen kan vara med och utmana. Syftet är att vi ska utmana Team Allebike som är det starkaste laget med tre proffscyklister i laget. Vi ska försöka stå på pallen i alla långlopp och att vara på pallen i cykelvasan är också ett mål, säger Mats Svensson, som är ansvarig för laget.

Johan Norén har bytt Team Allebike mot Skövde CK/Team 30K.
Johan Norén har bytt Team Allebike mot Skövde CK/Team 30K. Foto: Johan Espefält

Marcus Johansson är ordförande i Skövde CK och tycker det är en spännande satsning.

Budgeten ligger på cirka 170 000 kronor, vilket är betydligt mer än tidigare.

– Vår avsikt är ju att det ska vara en långsiktig satsning, säger Marcus.

För övrigt så ser det bra ut för Skövde CK och träningsverksamheten rullar på. Klubben har närmare 100 ungdomar i träning.

– Jättekul att vi har fått så bra fart på ungdomsverksamheten de senaste åren, kommenterar Marcus.

Skövde CK:s ordförande Marcus Johansson.
Skövde CK:s ordförande Marcus Johansson. Foto: Johan Espefält

Däremot tvingades klubben att ställa in Billingeracet som skulle ha körts i början på maj.

– Jättesynd att behöva ställa in. Det har ju blivit en tradition att dra i gång långloppscupen här i Skövde. Ekonomiskt så blir det en ganska bra smäll för en ideell förening som oss. Vi har budgeterat ett ganska bra plusresultat på ett sådant arrangemang så det är helt klart något som kommer att påverka, fortsätter Marcus.

I stället riktar man fokus mot Billingeracet XC som ska köras den 26 september.

Artikeltaggar

Skövde CKSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.