• idag
  13 aug
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  27°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  28°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 4 maj

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Reidun Nilsson

90 år fyller den 4 maj Reidun Nilsson, Skövde. Hon är född i Lillehammer, Norge och kom till Sverige som 19-åring efter andra världskrigets slut. Hon har studerat på folkhögskola i Karlskoga och på Örebro Missionsskola.

Under hela sitt liv har Reidun varit aktiv inom Pingstkyrkans verksamhet med stort fokus på hjälparbete bland utsatta människor. Under 50-, 60- och 70-talen var hon missionär för Pingstmissionen i Sri Lanka och Thailand och hon har också varit evangelist, bland annat i Flo, Grästorp. På missionsfältet ledde Reidun sömnadskurser för ungdomar och söndagsskola för barn.

Sång och musik har också alltid legat Reidun varmt om hjärtat, detta ledde bl.a. till gitarrundervisning för Pingstkyrkans ungdomar både i Mariestad och Skara där Reidun och hennes man Bertil var pastorspar under många år. Hon har även arbetat som musiklärare och gett gitarrundervisning på grundskolor i Mariestad och Skara.

Reiduns främsta intressen är sång och musik, hon spelar gitarr, dragspel och piano. Handarbete i form av sömnad och stickning är annat hon gärna ägnar sig åt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.