• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kreativ lösning på årets Valborgsmässofirande

Läsarnas
PUBLICERAD:
Volvo Skövde Manskör sjunger vårsånger utanför ett äldreboende och med social distans mellan körmedlemmarna.

Volvo Skövde Manskör har i år gjort en kreativ lösning på Valborgsmässofirandet. För en manskör är Valborgsmässofirandet en av årets höjdpunkter. På grund av coronaviruset är det mesta nerstängt och bland annat det traditionella firandet med Lions, Skultorp var inställt. Det kändes naturligtvis sorgligt att inte få dela med oss av våra traditionella och vackra vårsånger.

Vår lösning blev att vi med delar av kören gjorde besök hos olika äldreboenden i centrala Skövde. Vi följde Folkhälsomyndighetens råd vilket innebar att medlemmar på 70+ ej fick delta. Efter en uppsjungning i Helensparken vandrade vi vidare och sjöng på Gamla skolans innergård. Därefter besöktes Skaraborgs läns sjukhem och Bokens äldreboende. Trots den decimerade kören lät det väldigt bra och många klev ut på balkongerna för att lyssna på vårsångerna. Det kändes väldigt bra att få bjuda på detta när så många nu lever ett isolerat liv.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.