• idag
  29 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Premiärdopp i Karstorpssjön

Läsarnas
PUBLICERAD:
Onsdagsgryning över Kartorpssjön betyder morgondopp för Rydsoptimisterna. Klockan 7 samlas man för det gemensamma badet varje vecka fram till åtminstone advent.

Veckan efter påskveckan kom våren till Skövde. Då begick nämligen de tio damerna i Rydsoptimisterna årets badpremiär i Karstorpssjön. De kunde snabbt konstatera att vattnet nu var betydligt varmare – kring 12 grader – än när de avslutade höstsäsongen kring första advent. Minnesgoda läsare kanske minns rapporten från den på dessa sidor i november – december.

Rydsoptimisterna arbetar alla på vårdcentralen i Södra Ryd och ser badandet både som en vederkvickande och social aktivitet. Vinterbadandet – eller snarare vår-, sommar- och höstbadandet - har man hållit på med ett par år nu. Och precis som höstavslutningen var det tänkt att denna premiär skulle belönas med en hotellfrukost, men coronaviruset med begränsat öppet på den angränsande konferensanläggningen, gjorde att man fick nöja sig med medhavd frukost och värmande drycker. Varav ingefärsshoten, traditionsenligt hemlagad av Ros-Marie Nordenberg, var den mest uppskattade. Behöriga avstånd hölls självklart kring picknickbordet och i vattnet.

Tro nu inte att dessa lögare har hållit upp under vinterns mörkaste och kallaste månader. Icke! Kring julhelgerna utbyttes bilder med vinterbad från allehanda platser som Malmö, Gotland, Varberg med flera ställen. Men det är först nu kring påsk som den gemensamma hemmapremiär kunde begås. Någon vecka senare än det var tänkt, då första tänkta datumet bjöd på alldeles för badovänliga vindar och regn. Men nu är man igång och tänker så vara åtminstone fram till advent!

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.