• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

1-milavandring runt Borgunda

Läsarnas
PUBLICERAD:

Trots regnprognos från SMHI och en rejäl regnskur strax före klockan åtta kom 126 personer till start på söndagens 1-milavandring från Allas Hus i Borgunda med BF Billingens VK som arrangör. Men det var bara de första startande som fick regn, efter cirka 20 minuter upphörde regnet och sedan blev det bara allt bättre väder. Vandrarna gick genom Borgunda by med fina hus och fin utsikt över nejden, förbi idrottsplatsen. Vid Bussagården efter cirka 2 km fortsatte vandringen ner mot vänster och följde den gamla banvallen fram till vätskekontrollen vid 4 km och där fick deltagarna höra göken flera gånger. Därefter delades den korta och långa banan. Den korta gick en fin skogsväg upp förbi Ljuslingsbackens ridanläggning och ut vid Asarna. Den långa banan gick förbi Hulan ut mot pumpstationen för Vättervattnet och strax efter passerades Skinnartorpet. En bäverdamm vid gamla grustaget imponerade på många deltagare. Sedan fortsatte vandringen, där nu också de som gick korta banan hade anslutit, förbi Smedsgården och Borgunda prästgård via Smedslidens backe upp till Allas Hus.

Deltagarna var mycket nöjda med vandringen. Många som aldrig varit i Borgunda tidigare tyckte att det varit en fin vandring och en vacker trakt. Efter vandringen smakade det gott med kaffe och smörgås och rabarberpaj med vaniljsås som Bygdegårdsföreningen hade ordnat. Det fanns möjlighet att inta sin fika både inomhus vid glest placerade bord och även utomhus. Nästa 1-milavandring startar den 17 maj från idrottsplatsen i Väring med Väring GoIF som arrangörer.

Dagens vinnare: Britt Emanuelsson, Ulla-Britt Renström, Märit Badman, Katarina Hildingsson, Marita Johansson, Dorothy Johansson, Gunilla Engström, Gunnel Dahlström och Irene Windeståhl.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.