Hoppa till huvudinnehållet

Digital vårsalong i Rosa huset

Publicerad:
Helgens konstvisning i Rosa huset visas på sociala medier i coronatider. (Arkivbild) Foto: Roland Svensson

Kulturarbetscentrum i Rosa Huset i Skövde ställer inte in sin vårsalong – istället kommer den visas digitalt på webb, Facebook och på Instagram helgen den 16-17 maj.

– Vi hade planerat att ha en medlemsutställning och lite teater och musik på vår innergård i anslutning till tulpanfestivalen vecka 20, men då den inte kunde genomföras som tänkt började vi fundera på hur vi kunde ställa om. Resultatet blir att vi flyttar över till digitala kanaler istället så att vi kan erbjuda konst och kultur på ett säkert sätt – som man kan njuta av hemifrån, säger Ulf Nilsson, ordförande för Kulturarbetarcentrum (KAC) i Rosa Huset.

Under vecka 20 kommer KAC att ta över Instagramkontot Skövde City 2020 och med det som bas kommer besökare bjudas på inblick i verksamheten – allt från barnmåleri till livekroki, en digital vårsalong, men även lite smakprov på teater och musik som annars hade tagit plats på innergården.

Via appen Skövde Streetmuseum kan man även besöka innergården för att se en installation med grafittimålade oljefat fyllda med oväntade blandningar av tulpaner.

Artikeltaggar

KonstnärNyheterRosa husetSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.