• idag
  29 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Friluftslivet ska lyftas

Läsarnas
PUBLICERAD:
Håll ihop - håll avstånd är tumregeln.

Att hålla ihop och samtidigt hålla avstånd är Liberalernas och andra politiska partiers verklighet idag. Glesa möten med sittande på varannan stol är en möjlighet under coronapandemins framfart. Digitala möten med Teams, Skype och andra verktyg är den mest vanliga mötesformen just nu. En annan frisk möjlighet är att mötas i mindre grupper ute i naturen. Skövde erbjuder flera områden för ute-träffar. Inte minst Billingen har mer och mer blivit ett utflyktsmål. Detta bådar gott inför planeringen av Friluftslivets år 2021, då förhoppningsvis också coronasmittan har tonat bort och oron minskat för att samlas i grupper.

Friluftslivets år 2021 handlar om att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute och att visa upp alla de värden som friluftslivet har. Samtidigt är Friluftslivets år 2021 ett stort samarbetsprojekt mellan organisationer och personer som vill delta i arrangemanget på uppdrag av Naturvårdsverket. Regeringen har tillfört projektet 3 miljoner kronor som ska ge plats åt värden för hälsa, förståelse för natur och kultur, sysselsättning och samarbete.

Med denna verklighet framför genomförde Liberalerna en vandring på Billingen för att på plats följa utvecklingen med cykelspår, Vasaloppscentret, funderingar om badet, bandybanan m.m. Samtidigt genomfördes en tipspromenad med historiska och aktuella frågor om Billingen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.