Framflyttat besked om studenten

Publicerad:
Studentfirandet blir annorlunda i år, exakt hur är ännu oklart. Foto: Roland Svensson

Detaljerad information om årets studentfirande i Skövde kommer att släppas under nästa vecka.

Det var tidigare utlovat att besked om hur studentfirandet blir skulle släppas nu på fredag. Men nu meddelar kommunen på sin hemsida att detta är framflyttat och att detaljerad information kommer att publiceras under nästa vecka. Exakt vilken dag eller tidpunkt meddelas inte.

Anledningen, skriver man, är för att man behöver få en uppdaterad prognos från smittskyddsansvariga i Västra Götaland och ha en fortsatt dialog med eleverna.

Det är sedan tidigare meddelat att firandet inte blir som vanliga år på grund av coronaviruset. Ett förslag som har diskuterats är att ha ett studentfirande utspritt över tre dagar, en del tar studenten på onsdagen och andra på torsdagen eller fredagen. För att kunna garantera ett säkert firande skulle det vara ett långt mellanrum mellan varje klass enskilda firande och det behöver därför spridas ut över flera dagar.

Transportstyrelsen har nu också förbjudit alla studentflak på begäran från Folkhälsomyndigheten.

Artikeltaggar

CoronavirusetNyheterSkövdeStudenten

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare