• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Årsmöte för Undenäsbygdens byalag

Läsarnas
PUBLICERAD:
Marita Karlsson höll på mötet i pennan och Åke Backlund hade hand om ordförandeklubban.
Foto: Martin Grudemo

Undenäsbygdens byalag hade torsdagen den 14 maj ett ovanligt årsmöte. Det var utomhus och anpassat till coronakrisen. Mötet leddes på trappan till Undenäsgården av mötesordföranden Åke Backlund, tillika ordförande i byalaget och av protokollföraren Marita Karlsson, tillika sekreterare i byalaget, och mötesdeltagarna stod nedanför trappan på behörigt avstånd från varandra. Byalaget har cirka 300 medlemmar.

Det var sedvanliga förhandlingar med en omfattande verksamhetsberättelse med bland annat släktforskning för både nybörjare och erfarna, Kakkalaset, Vinterspring Undenäs, Undenästerrängen, loppmarknad, julmarknad, vinterloppis och utdelning av Wikenroosstipendiet till personer som utfört värdefulla insatser för Undenäsbygden bästa. Mottagare 2019 var Solweig och Roger Kjellqvist samt Annika och Stig Nykkel, Forsvik.

Det var även ett antal val och efter revisionsberättelsen beviljades styrelsen ansvarsfrihet och efter mötet serverades välsmakande varmkorv och läsk.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.