Hoppa till huvudinnehållet

Golfspel i Skövde Parasportförening: "Det är så positivt"

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde Parasport håller igång med golfspel på Skövde GK på lördagarna. I helgen var ett gäng ute och spelade på den norra banan, Bakre raden ifrån vänster: Sture Persson, Maria Persson, Mats Björkander, Joakim Modig, Simon Berggren och Patrik Blum. Främst ifrån vänster: Albin Schönborg och Robin Johansson. Tomas Andersson, Jimmy Andersson och Johan Sjökvist (saknas på bild) har också varit med och spelat på lördagarna.
Skövde Parasport håller igång med golfspel på Skövde GK på lördagarna. I helgen var ett gäng ute och spelade på den norra banan, Bakre raden ifrån vänster: Sture Persson, Maria Persson, Mats Björkander, Joakim Modig, Simon Berggren och Patrik Blum. Främst ifrån vänster: Albin Schönborg och Robin Johansson. Tomas Andersson, Jimmy Andersson och Johan Sjökvist (saknas på bild) har också varit med och spelat på lördagarna. Foto: Johan Espefält

Skövde Parasportförening håller igång med golfspel på Skövde GK på lördagarna. I helgen var det ett gäng spelare som passade på att gå en niohålsrunda på den norra banan och de trivdes med både spel och sällskap.

– Det här är ett underbart sätt att träffas. Att få komma ut och göra något som alla kan göra samtidigt är så roligt. Alla blir bara bättre och bättre. Det är så positivt, säger klubbens Sture Persson.

För tredje året i rad spelar ett gäng ifrån Skövde Parasportförening golf.

– Vi har kört på lördagarna sedan i april. Det här är uppskattningsvis det sjätte tillfället. Sedan har vi även haft några träningar på onsdagskvällarna. Då har vi varit nere på rangen, säger klubbens Sture Persson när SLA besöker Skövde GK:s norra bana i helgen.

– Förra veckan spelade vi två omgångar för att sätta lite press på det. Då spelade vi först nio hål och sedan fikade vi och satt och pratade för att sedan köra ytterligare en runda. Det har fungerat riktigt bra. Vi har nio spelare som är med. Idag var vi sex spelare och sedan är jag och Mats Björkander med som mentorer. Vi spelar inte så bra någon av oss men det är så roligt, fortsätter Sture Persson.

Simon Berggren är en av spelarna i Skövde Parasport som är med och spelar golf på lördagarna.
Simon Berggren är en av spelarna i Skövde Parasport som är med och spelar golf på lördagarna. Foto: Johan Espefält

Bra samarbete med Skövde GK

Skövde Parasportförening har fått till ett bra samarbete med Skövde GK.

– Våra spelare är medlemmar i Skövde GK och är med i klubben. De betalar en avgift och sedan får vi spela och jobba med det här. Vi har ett stort utbyte med Skövde GK. Jag har fått en ganska fri roll att hålla på med vår verksamhet. Golfklubben har varit väldigt positiv till det här. Det är en viktig image för Skövde GK att ha mot de andra golfklubbarna, säger Persson och fortsätter:

– Jag har ordnat många utrustningar till spelarna. Jag har fått in olika subventioner ifrån stiftelser och fonder, säger Persson som lämnade ordförandeskapet i föreningen efter 23 år till Peter Collin i februari.

Robin Johansson ifrån Skövde Parasportförening.
Robin Johansson ifrån Skövde Parasportförening. Foto: Johan Espefält

Sture Persson har förhoppningar att Skövdespelarna ska kunna resa och spela mot andra lag när coronapandemin är över.

– Jag har arbetat med ett samarbete i Borås och i Strömstad för att kunna spela något som heter västtouren. Det betyder att när den här coronakrisen är över så hoppas vi kunna träffas. Då kan vi ta vårt gäng och åka till Borås och vara där en heldag och spela matcher mot varandra. Vi hoppas få till ett utbyte i Västsverige och att vi ska spela själva. Vi kommer att fortsätta spela på lördagarna här framöver.

Sture Persson i Skövde Parasportförening.
Sture Persson i Skövde Parasportförening. Foto: Johan Espefält

"En utmaning för många spelare"

Den norra banan på Skövde GK ställer spelarna på olika prov.

– Banan är en utmaning för många. Några har haft svårt men varje gång som vi tränar har det blivit mycket bättre. Spelarna har gjort bra resultat och det blir en liten tävling mellan varandra när vi spelar, säger Persson.

Patrik Blum är en av spelarna i Skövde Parasportförening och han uppskattar golfspelandet.

– Det är bra att kunna hålla på med det här även om det är tider med social distansering. Jag tycket det här är jätteviktigt och det är väldigt roligt att spela golf, säger han.

Hans klubbkamrat Joakim Modig håller med.

– Det är roligt att få komma ut och spela och umgås med varandra. Vi hjälps åt och ger varandra olika råd när vi går våra rundor, säger han.

Joakim Modig var en av spelarna ifrån Skövde Parasportförening som gick niohålsrundan på Skövde GK på lördagen.
Joakim Modig var en av spelarna ifrån Skövde Parasportförening som gick niohålsrundan på Skövde GK på lördagen. Foto: Johan Espefält

Hoppas dra igång i augusti

Skövde Parasportförening har flera verksamheter där medlemmarna är aktiva. I höst hoppas föreningen kunna dra igång sin innebandyverksamhet igen.

– Vi har tänkt att vi ska starta upp den 16 augusti i Kavelbro arena om det är möjligt. Vi vet inte hur det blir men vi jobbar mot det datumet och vi har även bokat tider för sammandrag. De flesta av våra medlemmar är med och spelar där.

Artikeltaggar

Parasport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.