• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  21°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 18 maj

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Stig Undeborn

96 år fyller den 18 maj Stig Undeborn, Töreboda. Han är född i Skeppshult, Undenäs. Stig har läst in gymnasiekompetens på Hermods, gått handelsutbildning i Malmö och tagit examen i företagsekonomi i Stockholm. Han har också gått Astrakoncernens chefsutbildningar. Under sin yrkesverksamma tid var Stig vd hos Astra Koncernservice i Södertälje och innan dess arbetade han bland annat som kamrer hos AB Ottosson i Falköping och på Bränslekontoret i Mariestad.

Stig Undeborn har även haft många engagemang och uppdrag. Han har bland annat varit politiskt aktiv som ordförande i kommunfullmäktige och kommunalnämnden i Salems kommun, samt varit ledamot i Stockholms läns landsting. Han har även varit ordförande i Södertälje Industriförening och i Rönninge Missionsförsamling.

Lennart Axelsson

85 år fyller den 18 maj Lennart Axelsson, Hjo. Han är född i Tidaholm. Efter den 7-åriga folkskolan arbetade Lennart under sin yrkesverksamma tid som elektriker och gjorde elarbeten, mestadels i Skaraborg.

Lennart Axelsson är historiskt intresserad, främst av tidig svensk och västsvensk historia.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.