Hoppa till huvudinnehållet

Paragolf i Skövde GK: "Det är en verksamhet som växer"

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde GK:s klubbchef Clas Christensson.
Skövde GK:s klubbchef Clas Christensson. Foto: Johan Espefält

De senaste fyra åren har Skövde GK haft paragolf i sin verksamhet.

– Det är positivt. Det är en verksamhet som växer i många golfklubbar och det är något som sporten också arbetar med, säger klubbchefen Clas Christensson.

Golf för paraidrottare betyder mycket för Skövde GK.

– Golfen är unik på det sättet att man kan spela med vem man vill och när man vill och utomhus. Jämfört med andra parasporter är det en väldigt flexibel aktivitet som jag tror att det finns en stor efterfrågan på. Man kan alltså spela när man vill och med sina vänner oavsett om de är parasportare eller inte, säger Christensson.

– Vi har haft paragolf i verksamheten de senaste fyra åren och det är jätteroligt. Innan det har vi även haft något som heter "strokeputtarna". De som har drabbats av stroke kommer och puttar en gång i veckan under säsong. De har det som en rehabiliteringsmöjlighet. Det är en löpande verksamhet som vi också har i klubben, fortsätter han.

Sture Persson som har en bakgrund som ordförande i Skövde Parasportförening (tidigare Skövde Handikappidrottsförening) har hjälpt till med att rekrytera spelare till Skövde GK.

– Sture Persson håller i paragolfen i Skövde GK. Han är en av ledarna i den gruppen och han har varit med och utvecklat den verksamheten hos oss. Det har gått ifrån att ha varit några enstaka träningar till att nu vara regelbunden träning och spel på banan, säger Christensson.

Paragolf är något som kommer mer och mer i landets klubbar.

– Det är en verksamhet som växer i många golfklubbar. Sporten inser att den har en viktig roll att fylla där. Det visar även på möjligheten med sporten att alla verkligen kan spela golf. Det är jätteroligt att vi kan ha paragolf i vår verksamhet.

Artikeltaggar

Clas ChristenssonGolfParasportSkövde Golfklubb

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.