• lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 19 maj

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Inge Carlsson

90 år fyller den 19 maj Inge Anni Carlsson, Tidaholm. Hon är född i Magdeburg, Tyskland. Vid ett års ålder flyttade hon med sina föräldrar tillbaka till Brasilien där de var bosatta. Hennes första år präglades av glädje, sol och samba vilket snart skulle komma att förändras då familjen 1939 åkte på en besöksresa till Tyskland. När kriget bröt ut och under efterkrigstiden, följde en intensiv och dramatisk ungdomstid som innehöll krigets alla umbäranden.

När kriget väl var över, kunde Inge och hennes familj först 1949 återvända hem till Brasilien efter flera år av försakelser. Väl tillbaka i Brasilien, mötte Inge kärleken i den svenske mannen Olof. De flyttade till Sverige där hennes båda döttrar föddes och genom makens arbete, flyttade familjen ofta utomlands under åren som följde.

Något som alltid följt Inge genom hennes äventyrliga liv är musiken. Bosatt i Alingsås tog hon under 1980-talet sin examen som pianopedagog vid musikhögskolan i Göteborg och drev under flera år ett pianoinstitut. Hennes engagemang för människor, samhället och för miljön gjorde att hon valdes in i kommunfullmäktige i Alingsås.

Sedan 15 år tillbaka bor Inge i Skaraborg där hennes familj och barnbarn finns. När barnbarnen växte upp, kom också allt fler frågor kring den händelserika tid som hon upplevde under andra världskrigets Tyskland. Detta medförde att hon blivit författare på äldre dagar. Nu är hon i slutskedet av att färdigställa sin självbiografi, boken ”Jag var där – en livsberättelse”.

Trots upplevelsen av ett svårt världskrig har ändå Inges liv präglats av många lyckliga stunder och många skratt. Hon inväntar nu 90-årsdagen med tillförsikt och väntar med spänning på vad nästa decennium i livet ska erbjuda.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.