• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Resonemang om främlingsfientlighet

Insändare
PUBLICERAD:
Replik till Göran Johansson "Normförskjutning mot avgrunden" (SLA 15/5).

En normförskjutning behöver inte gå från ont till värre. Om man anser att Sverigedemokraterna "underblåser främlingsfientlighet" som till slut kan bli "massmord och återsändande av flyktingar" så kan man bromsa och vända den förskjutningen. Det finns medel för det.

Men att kalla dem "rötägg", "nazister" eller något annat förklenande är inget bra medel - det försämrar debattklimatet och får människor att hata varandra. Nej, ett avsevärt bättre medel är att vänligt resonera om främlingsfientligheten och söka gemensamma lösningar på det.

Är man kristen kan man även använda bibeln i resonemanget. Den talar gott om främlingar och ger uppmaningar om att vara gästfria. Här är några såna bibelställen: 3 Mos 19:33, 34; Sak 7:10; Heb 13:2; 1 Pet 4:9.

Benny Sikter

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.