• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Linsådd i Vallby Sörgården

Läsarnas
PUBLICERAD:
Ingrid Österström och Birgitta Stadler krattar och rensar landet före sådden.

Karolinadagen brukar vara den dagen man sår lin. Det ska vara en dag i maj med ett långt flicknamn. Vi i Vasastans vävstuga sådde när det var Maj och Majken. Vi får hoppas linet blir långt och tunt. Linet kommer att rensas en gång innan det blivit 10 cm högt. Linet skördas, rycks upp, i mitten av augusti. I år arrangerar Region väst ett projekt som heter Så en kvadratmeter lin. Där kommer vävstugan att medverka.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.