• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nej till utökning av Billingeleden

Nyheter
PUBLICERAD:
Medborgarförslaget om att utöka Billingeleden runt Simsjön avslås.
Foto: Anna Warner
Ett medborgarförlag om att utöka Billingeleden runt Simsjön avslås av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Förslagslämnaren skriver i sitt förslag att personer som vill njuta av vandring på Billingen har då möjligheter att gå runt Simsjön med möjlighet till bad under sommaren.

I handlingarna står det att det finns en översiktlig idé för ett stråk runt Simsjön sedan tidigare. Men att idén inte är detaljstuderad och att det är flera delar som behöver utredas först. Det handlar bland annat om att utreda markåtkomst, påverkan för boende och ekonomiska konsekvenser. Även samråd behöver genomföras med de som har fastigheter utmed den tänkta leden.

Motiveringen till avslaget är bland annat att det i dagsläget inte finns någon plan för att göra en omdragning av leden eftersom det saknas ett uppdrag och resurser för att arbeta med detta. Vid en eventuell framtida omdragning bör det beredas och beslutas av kommunstyrelsen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.