• idag
  29 maj
  19°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

En stjärnspäckad gala som ska glädja Skövdeborna

Nyheter | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Allt arbete sker ideellt. Här Niklas Rosenberg, Henrik Berggren, Daniel Johansson, Per Larsson, Daniel Wiklund, Mojje Andersson och Lennart Persson.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Det blir en stjärnspäckad gala som i kväll kan ses här på SLA.se. Satsningen är helt ideell och artister som Johanna Beijbom, Patrik Isaksson och Martin Almgren är bara några av de som underhåller.

När publiken inte kan komma till artisterna får artisterna komma till publiken - nästan i alla fall. I kväll visas en livesänd gala på SLA.se som är ett sätt att förnöja Skövdeborna i dessa tider som råder. Patrik Isaksson, Martin Almgren, Johanna Beijbom, Nicole Touma, Christoffer Hamberg, Matilda Kindbom och Filip Rapp är de som står för musikunderhållningen med flera.

Namnet är "En kväll för Skövde" och allt baseras helt och hållet på ideellt arbete. Varken artisterna eller de bakom kamerorna tar ut någon avgift för sitt arbete. Totalt handlar det om över 30 personer som är inblandade.

Det är entreprenören Henrik Berggren som är initiativtagare till det hela. Han ville göra något för Skövdeborna under pågående coronapandemi när det mesta är inställt och tog kontakt med de företagare som han vanligtvis samarbetar med inom underhållningsbranschen. Även företag inom andra branscher är delaktiga på olika sätt.

Initiativtagare Henrik Berggren.
Foto: Tobias Larsson Franzén

– Alla har velat ställa upp, inte någon har tackat nej. Detta är ett sätt för oss att ge tillbaka till staden som vi alla värnar om, säger Henrik.

Tanken var att det skulle vara en gala av Skövdebor för Skövdebor, men det slutade alltså med att det blev lite större än så. Med hjälp av sångerskan Johanna Beijboms kontaktnät lyckades man även få hit artister som inte har Skövdeanknytning.

Tittarna kommer att få ta del av musik från scenen, samt att Lennart Persson intervjuar olika personer i studiosoffan. Det är allt från politiker som kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) till sportpersonligheter som Skövde AIK:s tränare Mikael Lindgren.

Sändningen startar klockan 19. Länk: https://livestream.com/accounts/17629489/events/9137029

Lennart Persson ska intervjua från studiosoffan.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.