• idag
  13 juli
  21°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • onsdag
  15 juli
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • torsdag
  16 juli
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

14 konstaterade covid-19-fall inom vård och omsorg

Nyheter
PUBLICERAD:
På äldreboendet Tomtegården finns flera konstaterade covid-19-fall.
Foto: Anneli Malm
Skövde kommun rapporterar nu att det finns 14 konstaterade fall av covid-19, samtliga inom sektor vård och omsorg. Totalt har också åtta brukare friskförklarats den senaste veckan.

Skövde kommun säger i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen att antalet aktuella konstaterade fall av covid-19 i Skövde kommun är 14. Elva fall är inom äldrevården - på Tomtegården, Norrmalm och Skaraborgs läns sjukhem - och tre inom hemtjänsten.

Åtta friskförklarade

Samtidigt meddelar kommunen också att åtta brukare har friskförklarats den senaste veckan.

Enligt tidigare rapporter har en person som bodde på ett äldreboende i kommunen avlidit av covid-19, dödsfallet skedde under påskhelgen.

Kommunen konstaterar att besöksförbundet inom sektor vård och omsorg har varit aktivt sedan i mars.

"Full skyddsutrustning"

"Inom verksamheten arbetar man ihärdigt med att begränsa fortsatt smittspridning. Ett kontinuerligt arbete pågår fortsatt med utbildning kring basal vårdhygien, rutiner och hur man ska arbeta med avstånd mellan medarbetare på arbetsplatser och mellan brukare. Personalen har tillgång till full skyddsutrustning i vårdnära arbete i enlighet med de direktiv som finns från Västra Götalandsregionen, säger kommunen i pressmeddelandet.

Resurspass används

Man beskriver även hur kommunens bemanning organiseras när ett fall av covid-19 konstateras. "Arbetspassen kan behövas förstärkas och inriktningen är att personal inte arbetar med både sjuka och friska brukare under samma arbetspass. Resurspass används för att säkerställa bemanning över hela verksamheten och möjliggör att vi kan använda vår fast anställda personal för att lösa ut bemanning där det finns luckor. Timvikarier används när det är nödvändigt, men då det innebär en större rörlighet med fler personer i omlopp hos våra brukare försöker vi att lösa situationen med vår ordinarie personal där vi kan säkerställa kompetens kring rutiner och arbetssätt."

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.