Hoppa till huvudinnehållet

Magnus Uggla till Törebodafestivalen 2021

Publicerad:
Ständigt nyfiken, alltid i rörelse - 2021 kommer Magnus Uggla till Törebodafestivalen.
Ständigt nyfiken, alltid i rörelse - 2021 kommer Magnus Uggla till Törebodafestivalen. Foto: Sören Turesson

Folkhemsrebellen Magnus Uggla är bokad till Törebodafestivalen 2021.

– Det har varit ett av mina mål att få hit honom en andra gång, och det är jättekul att det har lyckats, säger festivalgeneralen Per Ottosson.

På slaget tio på onsdagsförmiddagen avslöjade Törebodafestivalen att Magnus Uggla kommer till festivalen nästa år. För en vecka sedan blev det klart att The Ark är bokade.

Den ständigt nyskapande och produktive Magnus Uggla har en snart 40-årig karriär bakom sig, som tagit honom från 70-talets glamrock till allt från upprorisk pop till schlager, krogshow och revyvisa. Han har släppt arton studioalbum och inte mindre än femtiotvå singlar med allsångsvänliga hitlåtar som Varning på stan, Jag mår illa och Kung för en dag.

Under senare år har hans tolkning av Olle Ljungströms Jag och min far i TV4:s Så mycket bättre 2019 blivit hans mest omtalade singel.

Största idoler

Magnus Uggla har uppträtt på Törebodafestivalen en gång tidigare, 2012. Per Ottosson berättar att artisten är en av anledningarna till att han överhuvudtaget drog igång festivalen en gång i tiden.

– Magnus Uggla och Tomas Ledin var mina största idoler, och jag har alltid tänkt att det vore otroligt kul om vi kunde få dem till Töreboda någon gång. Tomas Ledin har varit här två gånger, och när det nu lyckas att få hit Magnus Uggla en andra gång är jag jättenöjd.

– Han är ett säkert kort; bred, kul och väldigt omtyckt. Jag tror de flesta har någon form av anknytning till honom, oavsett vilken generation man tillhör.

Per Ottosson berättar också att när Magnus Uggla gästade festivalen 2012 inledde han med orden: "Det går bra för Törebodafestivalen nu. Ni har råd att ta hit riktigt bra artister!"

Det är ord som kan behövas i en tid av nedskärningar och åtstramningar i den kommunala ekonomin, kommenterar generalen.

På Magnus Ugglas officiella hemsida beskrivs artisten som "Alltid i rörelse. Ständigt nyfiken."

Sommaren 2021 leder den rörligheten och nyfikenheten honom till Töreboda.

Artikeltaggar

Magnus UgglaNöje/KulturTörebodaTörebodafestivalen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.