Direktsänder fågelsången

Miljö
PUBLICERAD:
Naturum Hornborgasjön börjar att direktsända fågelsången från naturreservatet.
Foto: Jonathan Ström
Nu vill naturum Hornborgasjön göra Hornborgasjöns fågelsång mer tillgänglig för alla. Den första veckan i juni kommer man att direktsända fågelsången från naturreservatet.

Coronaviruset gör så att mycket i samhället begränsas. Det är många som har börjat ta sig ut mer i naturen men även många som tvingas stanna hemma.

Naturum Hornborgasjön vill nu ge dem som är hemma en möjlighet att få höra på fågelsången i Hornborgasjöns naturreservat. Den första veckan i juni kommer man att direktsända fågelsången från naturreservatet.

– Vi vill göra naturen tillgänglig för fler. Nu under Coronapandemin vet vi att det är många som inte har samma möjligheter att ge sig ut i naturen, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön i ett pressmeddelande.

Livesändningarna kommer att ske varje vardagsmorgon på naturum Hornborgasjöns sociala medier.

– Fågelsång är välgörande. Så här års är fågelkören fantastisk, både i Hornborgasjöns naturreservat och på många andra platser. Den är väl värd att lyftas, säger Stålhand.

Utöver livesändningarna kommer det under den första veckan i juni även att erbjudas två guidningar utomhus med fokus på fågelsång.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.