• idag
  28 sep
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ny chef för Markstridsskolan

Nyheter
PUBLICERAD:
Överste Rickard Johansson är ny chef för Markstridsskolan. En befattning han tillträdde under ceremoniella former.
Foto: Anneli Malm
Överste Rickard Johansson är ny chef för Markstridsskolan. En tjänst han tillträdde under ceremoniella former med tal och fanöverlämning på Heden.

Rickard Johansson har haft flera militära chefsbefattningar genom åren, senast som operationschef på arméstaben. Under ett antal år var han förbundsdirektör för Räddningstjänsten Östra Skaraborg innan han återvände till Försvarsmakten 2017.

Den 1 juni tillträdde han tjänsten som chef för Markstridsskolan efter överste Stefan Smedman, ett jobb han ser framemot.

– Alla jobb är viktiga men det här är särskilt viktigt. Markstridsskolan är en organisation och en del av armén som har ett stort ansvar att driva den utveckling som arméchefen har pekat ut, säger han och tillägger:

– Inledningsvis ska jag lyssna in mig på verksamheten. Eftersom jag kommer från arméstaben där allt skapas så har jag med mig en god lägesbild från arméchefens innersta krets ut i verksamhet. Det är inom ramen för det som jag ska försöka syresätta skolan och verksamheten så att vi uppfyller de målsättningar som arméchefen har satt på oss.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.