• idag
  21 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  13°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spänning in på djupet

Litteratur
PUBLICERAD:
Jagad

Joyce Carol Oates

Albert Bonniers förlag

Roman

"Jagad" handlar om Abby som har haft en traumatisk uppväxt med föräldrar som övergivit henne. Som barn förföljdes hon av mardrömmar om två skelett som skymtar i gräset inte långt ifrån där hon bodde. När hon ska gifta sig återkommer drömmen, är det ett minne från hennes barndom som hemsöker henne eller är det bara hennes fantasier som spelar henne ett spratt?

Joyce Carol Oates har en förmåga att tränga in på djupet hos människors psyke vilket ger berättelsen en nära och intim känsla med huvudpersonen.

"Jagad" är inget undantag. Det är en suggestiv och spännande roman kring insikten att man inte kan fly sitt öde. Även om man försöker kapa banden med sitt förflutna, skapa sig ett nytt liv och en ny identitet långt bort från uppväxten.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.