Hoppa till huvudinnehållet

Underhållsarbeten påverkar tågtrafiken i sommar

Publicerad:
Tågtrafiken påverkas av ett antal underhållsarbeten i sommar. Arkivbild.
Tågtrafiken påverkas av ett antal underhållsarbeten i sommar. Arkivbild. Foto: Roland Svensson

Den 15 juni startar Västtrafiks sommartidtabell. I samband med några underhållsarbeten kommer tågtrafiken i Skaraborg att se lite annorlunda ut.

Under sommaren brukar det vara färre resenärer som använder kollektivtrafiken. I samband med det passar Västtrafik på att utföra byggnations- och underhållsarbeten. Men i år har man även andra saker att ta hänsyn till, i form av coronaviruset.

– Sommarens tidtabell skiljer sig från tidigare år eftersom vi kommer fortsätta förstärka linjer där det behövs för att undvika trängsel, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet i ett pressmeddelande.

Busstrafiken i Skaraborg kommer med anledning av detta att gå som vanligt. Det enda undantaget är linjen Ronden 10 som kommer att läggas ner den 15 juni med anledning av att för få använder den för sjukresor.

Slutrullat för Ronden om två år

När det gäller tågtrafiken så sker fler förändringar. Mellan den 26 och 29 juni kommer alla Västtåg mellan Falköping och Skövde att ersättas med buss på grund av ett banarbete.

Vecka 27, 28 , 29 och 30 kommer det vara enkelspårsdrift mellan Falköping och Skövde, samt att en del avgångar ställs in. Västtrafik hänvisar till närliggande avgångar med SJ Regiontåg, som gör extra uppehåll i Stenstorp. Biljetter som gäller för Västtågen gäller även för resor med SJ Regiontåg på sträckan under perioden. Vissa turer ersätts också med buss.

I övrigt uppmanar man resenärer att hålla avstånd och, om möjligt, välja alternativa färdsätt som att cykla eller gå.

– Vi alla behöver hjälpas åt att minska trängsel i kollektivtrafiken, därför vill jag påminna våra resenärer om att under sommaren fortsätta ta eget ansvar och visa extra hänsyn till varandra. Om alla som kan undviker att resa minskar vi risken för trängsel och smittspridning, säger Jarl Samuelsson.

Artikeltaggar

KollektivtrafikSkaraborgSkövdeTrafikVästtrafik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.