Hoppa till huvudinnehållet

Ska ge plats åt 150 nya bostäder

Publicerad:
Ställverket utmed Bangatan ska rivas och planen är att det ska byggas lägenheter på tomten.
Ställverket utmed Bangatan ska rivas och planen är att det ska byggas lägenheter på tomten. Foto: Anneli Malm

Nya bostäder planeras utmed Badhusgatan där ställverket idag är placerat. Arbete pågår nu för att ta fram ett planprogram över Arenaområdet.

Ställverket utmed Badhusgatan ska flyttas för att ge plats för bostäder. Det kan handla om 150 nya lägenheter som är centralt belägna.

Sammanhållet centrum

Tomten befinner sig inom Arenaområdet som ligger runt 500 meter från Hertig Johans torg och anses som en viktig pusselbit i Skövde kommuns utvecklingsstrategi för att skapa ett mer sammanhållet centrum.

Vattenfalls ställverk och transformatorstation på Badhusgatan ska rivas och då får kommunen tillgång till tomten som uppgår till 7 500 kvadratmeter.

Ett planprogram

En fördjupad översiktsplan har tagits fram över området och arbete pågår nu för att ta fram ett planprogram för Arenaområdet. Målet för området är enligt kommunen: att det ska stärka centrala Skövde som en kreativ och attraktiv mötesplats, bidra till ett mer sammanhållet centrum, locka till besök och fyllas med en blandning av etableringar och liv och rörelse.

Efter att planprogrammet är klart ska en detaljplan tas fram som gör det möjligt att bygga bostäder på tomten utmed Badhusgatan. Tomten ska saneras efter att ställverket har rivits och kommunen kan troligen få tillgång till platsen under slutet av 2021.

Ett nytt ställverk ska byggas i grönområdet vid Vadsbovägen/Ekängsvägen.
Ett nytt ställverk ska byggas i grönområdet vid Vadsbovägen/Ekängsvägen. Foto: Anneli Malm

Det nya ställverk ska byggas på en tomt som är belägen mellan Ekängsvägen och Vadsboleden och den beräknas vara klar under slutet av 2021.

Det var 2016 kommunfullmäktige tog beslutet om avtalet som gjorde det möjligt för Vattenfall att flytta sin fördelningsstation till annan plats.

Artikeltaggar

BadhusgatanBostad och byggenSkövdeSkövde kommunVattenfall

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.