"Det här är den lyckligaste dagen"

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
De lyckliga studenterna rusade ut på den röda mattan och glädjen var - trots allt - högst påtaglig. De jublade och sjöng och var glada över att få fira dagen tillsammans.
Foto: Roland Svensson
Ingen kan stoppa lyckliga studenter. Trots ett annorlunda utspring och mottagande utanför var glädjen och lyckan precis som vanligt. "Det är en underbar dag - den lyckligaste dagen!" sade en av de många jublande Västerhöjdsstudenterna på fredagen.

Att det skulle bli ett helt annorlunda firande än tidigare var alla medvetna om, inget är sig likt under den pågående pandemin. Men också, studenterna hade bestämt att de ändrade förutsättningarna inte skulle störa deras efterlängtade dag allt för mycket.

Till dunkande musik sprang de ut på den röda mattan, allt inramat av björkar, flaggor och en värmande sol. De sköt konfetti, hoppade, dansade, tjoade och sjöng.

"Vi har en helt underbar dag!". Strålande lyckliga studenter - Sara Lundin. Nina Ljungblom och Milica Blagojevic.
Foto: Roland Svensson
Fredrik Olsson fick två skyltar på sin studentdag och även nästan likadana glasögon som han hade på en av bilderna som liten. "Kul, men jag ser inget" skrattade Fredrik och sade att dagen var riktigt bra, mycket bättre än han hade vågar tro.
Foto: Roland Svensson
En sväng i partybussen blev det för flertalet studenter.
Foto: Roland Svensson

Vi har en kanondag, det är underbart, trots att det är som det är. Men skolan har verkligen gjort det bästa av det och vi är glada och tacksamma över att det blev ett firande, sade Sara Lundin, Nina Ljungberg och Milica Blagojevic, VO17H, som alla hoppade och studsade av glädje efter utspringet vid Arena Skövde.

När Agnes Mellin hade sprungit ut på den röda matten möttes hon av mamma Johanna och pappa Jonas, som dagen till ära också hade tagit på sig sina gamla studentmössor.
Foto: Roland Svensson

Äntligen var den efterlängtade dagen här! Och studenterna ville gärna fira!
Foto: Roland Svensson
Anhöriga fanns givetvis på plats för att ta emot studenterna.
Foto: Roland Svensson
Ella Karlsson, Judith Karlsson och My Ekänge var jublande glada på sin studentdag.
Foto: Roland Svensson
Njöt av studentdagen i fulla drag gjorde Hampus Wallin, Marcin Stempel, Gon Pongamanee och Calle Locher.
Foto: Roland Svensson
När dörrarna äntligen öppnades var det full fart ut på röda matten som gällde för de lyckliga studenterna.
Foto: Roland Svensson

Årets studentutspring hölls för Västerhöjds del både vid Arenan och Billingehov. På grund av det rådande läget var det väl tilltagna marginaler mellan klasserna som sprang ut, de anhöriga fick varsin parkeringsplats och där fick de ta emot sina studenter för ett kort kramkalas. Sedan bar det av hemåt i bil, och parkeringsplatserna togs över av nästa gäng. Därmed tog utspringet en stor del av dagen i anspråk.

"Det är en jätterolig dag, verkligen, skolan kom med bra lösningar" säger Louise Särelid som efter utspringet fick skjuts hem av mamma Margareta, pappa Daniel och systern Linn.
Foto: Roland Svensson
Trots speciella tider, studenternaa hade inga svårigheter att att känna glädje och fira ordentligt på den efterlängtade studentdagen.
Foto: Roland Svensson
Emilia Lundgren och Elin Brindbergs kallade studentdagen för "sjukt rolig". Men det fanns en annan sida också. "Sorgligt att klassen ska skiljas nu efter tre år".
Foto: Roland Svensson

Firandet blev också lite olika beroende på när på dagen man hade utspring - men det gemensamma för alla var den enorma glädjen över den härliga och efterlängtade dagen. Och att få träffa kompisarna igen.

När Abdallah Naif tog studenten kunde mamma Rola inte sluta gråta. "Hon har gråtit i en vecka nu" skrattade Abdallah samtidigt som mamma hängde fler mjukisdjur runt halsen på honom.
Foto: Roland Svensson
Man fick hålla utkik efter sin student.
Foto: Roland Svensson

– Vi har en sjukt rolig dag, att få träffa alla så här, men så känns det också sorgligt att vi snart ska skiljas efter tre år. Det är både skratt gråt idag, sammanfattade Emilia Lundberg och Elin Brindbergs, HU17.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.