Lyckliga studenter sprang ut

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det var ett annorlunda studentfirande som ägde rum i Skövde i år, men glädjen hos de studenter som sprang ut från Drottning Blanka, Kavelbro och Volvogymnasiet gick inte att ta miste på.

Studenterna på Drottning Blankas gymnasieskola fick ha två personer vardera som tog emot dem ute på skolgården. Parkeringsrutorna var numrerade och varje familj fick en ruta att stå i.

Utanför staketet

De som inte fick plats i parkeringsrutorna fick stå på andra sidan staketet. Det var det en del som gjorde, och väntade på sin tur att gratulera.

För varje klass, vissa uppdelade i flera utspring, höll Marie Fhyr, lärare och biträdande rektor, ett kort tal. Därefter var det dags för studenterna att rusa ut på röda mattan.

Volvogymnasiet sprang ut från Pentahuset och där stod små grupper med anhöriga och väntade, utspridda över ett stort område.

Tal och sång

Kavelbrogymnasiet hade utspring på två ställen, dels mot personalparkeringen och dels vid Kavelbrohallen.

Varje student fick tas emot med familjemedlemmar i en bil, och på personalparkeringen stod bilarna i två rader.

Efter tal och stipendieutdelning av rektor Anna-Lena Göthberg, och därefter mösspåtagning och studentsången, sprang studenterna ut på röda mattan.

Sprang ärevarv

De sprang sedan ett ärevarv runt alla bilarna där familjerna hade laddat med kameror, blommor, skyltar och andra presenter som skulle hängas runt studenternas halsar.

Sedan var det dags för alla bilar att lämna parkeringsplatsen för att lämna plats åt andra studenters anhöriga, och proceduren återupprepades.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.