NTI-elever tog studenten

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
TE3 firade att de tagit studenten.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Efter en studentceremoni inne i matsalen kunde eleverna på NTI-gymnasiet ta på sig mössorna och springa ut för att möta sina anhöriga på parkeringen.

Studentfirandet på NTI-gymnasiet såg lite annorlunda ut än mot vad det brukar göra. Klasserna hade delats upp och firades var för sig vid olika tillfällen inne i skolans matsal.

Den första sittningen på fredagsmorgonen var tillägnad TE3. Eleverna anlände en och en i mer eller mindre utsmyckade bilar. De samlades på gräsytan framför entrén och bjöds på dricka och lättare tilltugg innan det var dags att bege sig in i matsalen. Musiken spelade konstant ur högtalarna.

Foto: Tobias Larsson Franzén

Borden var spritt utplacerade i rummet och eleverna fick sätta sig ner två och två vid dessa i var sin ände. Efter att ha tagit plats serverades smörgås och en liten dessert.

Det hölls kortare tal av lärarna Stefan Folkesson, Terese Kraft och rektor Christer Daggberg. Eleven Albin Malmqvist, som fick stipendiet valediktorian, tackade för tiden på skolan.

Albin Malmqvist tackade sina klasskompisar och lärare.
Foto: Tobias Larsson Franzén

– Under de här tre åren har det bara blivit roligare och roligare att gå till skolan. Det vill jag tacka både er lärare och alla elever för, sa han.

Därefter var det dags för studenterna att ta på sig mössorna och sedan bege sig ut genom ytterdörren till sina anhöriga som stod och väntade vid parkeringen. Utspringet gick lugnt till och det var endast de allra närmaste som tog emot studenterna för att hålla nere antalet personer.

Därefter var det dags för IB2 och IT3 att firas på samma sätt.

Utspringet gick lugnt till.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Hugo Nyman med pappa Henrik och mamma Lotta.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Dags för hemfärd.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.