Snart dags för Filmplats kortfilmsfestival

Publicerad:
Tisdagen den 16 juni är det dags för Filmplats kortfilmsfestival. Foto: Filmplats

På tisdagen den 16 juni inleds Filmplats kortfilmsfestival där ungdomar mellan 13-25 år i Västra Götaland har fått möjlighet att pröva på olika sidor av filmskapande.

Den 5 mars hade Filmplats premiär i Skövde för första gången. Projektet är ett Arvsfondenprojekt som drivs av Kulturungdom. Det riktar sig till alla i åldrarna 13-25 som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare via praktiska workshops, personlig handledning och filmproduktion.

Den 16 juni är det dags för Filmplats kortfilmsfestival som kommer att visas på webben. Under festivalen kommer deltagarnas dokumentärfilmer, som gjorts i det komprimerade formatet minutfilm, att visas.

Priser delas ut

Deltagarna har fått skapa filmer inom temat "Rättvisa och lika villkor". Verken kommer att bedömas av en jury som sedan delar ut pris inom fyra kategorier, "bästa tolkning av temat", "bästa filmiska gestaltning", "bästa ljud" och "bästa klipp".

Online-festivalen kommer att pågå i två timmar och visas på Filmplats egen hemsida.

Artikeltaggar

Film

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare