Skövdebostäder inspirerar till odling med Manne Ryttman

Miljö
PUBLICERAD:
Manne Ryttman kommer dyka upp i You tube-rutan med odlingstips.
När Corona-pandemin gör att den planerade inspirationsföreläsningen om odling, med miljöinspiratören och naturguiden Manne Ryttman, inte kan genomföras bestämde Skövdebostäder att istället spela in ett antal avsnitt med inspiration och tips till odling som lämpar sig för den som bor i lägenhet.

Det första avsnittet publiceras på Skövdebostäders Youtube-kanal den 17 juni. I det bjuds tittaren bland annat på tips om hur man odlar morötter med sand och klippt gräs i kruka, hur man skapar en fin och nyttig plantering med ätlig kål och vackra blommor, samt hur man kan skapa det perfekta landet genom att täcka potatis med halm och gödsel.

- Det känns jättekul att vi kan göra det här och jag hoppas vi kan inspirera våra hyresgäster. Det här är ju ett led i att bidra till att våra hyresgäster kan leva mer hållbart genom att odla en del egna grödor också när man bor i lägenhet. På det här sättet kan ju många fler ta del av tipsen och inspirationen, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.

Förhoppningsvis en serie

Tanken är att spela in fyra avsnitt spritt över ett år för att inspirera till lite olika typer av odling och skörd utefter säsong. Den röda tråden är att det ska gå att genomföra de flesta momenten också om man bor i lägenhet och kanske bara har tillgång till balkong eller odlingslåda.

- Jag tycker det var en mycket bra idé att göra filmer av min tänkta inspirationsföreläsning. På det här sättet kan vi sprida kunskap både till fler, men också under en lite mer utspridd tid. Nästa del är tänkt att handla om att ta vara på det odlade och hur man ska förvara det, säger Manne Ryttman.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.