• idag
  21 sep
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.8 mm

Forskningsprojekt får bidrag på 1,5 miljoner

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Annie Jonsson är biträdande professor vid Institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde, hon har fått beviljat ett programanslag på 1,5 miljoner kronor.
Foto: Högskolan i Skövde
Forskningsprojektet ”Från Ekologi till Ekonomi: Styrning och kommunikation av företags- och offentliga organisatoriska insatser för att främja målen om biologisk mångfald i Agenda 2030”, får forskningsbidrag på 1,5 miljoner.

I forskningsprojektet ”Från Ekologi till Ekonomi: Styrning och kommunikation av företags- och offentliga organisatoriska insatser för att främja målen om biologisk mångfald i Agenda 2030” kommer ekonomer och ekologer samarbeta för att se hur företag och organisationer uppnår de biologiska mångfaldsmålen.

I projektet samarbetar professorer från Högskolan i Skövde och Handelshögskolan, Göteborgs universitet, Gothenburg Research Institute (GRI). Annie Jonsson är biträdande professor vid Institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde.

Fått bidrag

Hon har fått beviljat programanslag på 1,5 miljoner kronor för sitt forskningsprojekt. Med i projektet finns också Gunnar Rimmel, professor och projektledare, samt Kristina Jonäll, båda vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, Gothenburg Research Institute (GRI).

– Denna tvärvetenskapliga forskning, där vi utmanar det traditionella silotänkandet, kan spela en väsentlig roll när det gäller att studera hur de globala målen ska uppnås, berättar Annie Jonsson i ett pressmeddelande.

Det är ett treårigt projekt där ekonomer och ekologer kommer att samarbeta för att undersöka hur företag och organisationer mäter och rapporterar sina ansträngningar för att uppnå de biologiska mångfaldsmålen som fastställs i FN:s hållbarhetsmål och i Sveriges generationsmål.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.