Skövde kommun slänger pengarna i sjön!

Insändare
PUBLICERAD:
Hur tänker kommunen? Först bekosta all upprustning av sjön och badplatsen och sedan bokstavligt talat ”slänga pengarna i sjön”, undrar insändarskribenten.
Foto: Roland Svensson
Skövde kommun har beslutat att med start under 2021 bebygga hela grönområdet kring Boulognersjön.

För endast några år sedan satsade kommunen mycket tid och miljontals skattekronor på att iordningställa både grönområdet kring sjön och själva sjön. Sjön torrlades, rensades och det ordnades så att det fungerar med tillströmning av fräscht vatten dygnet runt plus en fontän som är igång under hela sommarhalvåret. Grönområdet gjordes om med avsatser där man kan sitta på en filt och ha med sig fika, trappor sattes vid avsatserna, små vattenrännor anlades och det planterades träd. Badplatsen och sjön invigdes med pompa och ståt 28 juni 2014 och det blev en succé direkt!

Boulognersjön har blivit en oas för oss Skövdebor, den ligger centralt och lättillgängligt och under varma sommardagar har det varit cirka 2000–3000 besökare.

Nu har det alltså bestämts att hela grönområdet kring sjön ska bebyggas, med start 2021. Bygget skulle egentligen startats redan i år, men tack vare att en (!) boende vid Henriksbergsgatan överklagade beslutet, blev bygget fördröjt, till kommunledningens stora förtret. Det ska bli bebyggelse runt hela sjön och byggnaderna ska bestå av höghus, både äldreboende och privatbostäder, samt givetvis tillhörande parkeringsplatser. Hela grönområdet kommer alltså successivt att försvinna, folk kommer inte längre att kunna ta sin fikakorg, sitta på en filt och sola vid sjön. Om det kommer att finnas någon liten gräsplätt kvar, kommer de som råkar sitta där bli beskådade av hundratals ögon från de boende sittandes på sina balkonger i de nya höghusen, vilket inte är så trevligt. Dessutom får alla Skövdebostäders hyresgäster på Henriksbergsgatan sin fina sjöutsikt utbytt mot höghus.

Hur tänker kommunen? Först bekosta all upprustning av sjön och badplatsen och sedan bokstavligt talat ”slänga pengarna i sjön”?

Undrande skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.