• idag
  21 okt
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Födelsedag 29 juni

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Ossi Reijonen

80 år fyller den 29 juni Ossi Reijonen, Skövde. Han är född i Varkaus, Finland och är tillsammans med sin tvillingsyster äldst i skaran av åtta barn.

Under sina unga år arbetade Ossi bland annat som bilmekaniker. 1965 flyttade han med sin fru Irene till Sverige. De anlände till Skövde utan många tillhörigheter och deras tanke var att de skulle stanna bara några månader. Han fick dock omedelbart anställning på Volvo och planerna ändrades. Han blev kvar på Volvo i drygt 40 år fram tills sin pension och de har nu tillsammans bott i Skövde i 55 år.

I Hentorp där de bor har Ossi även varit aktiv som fastighetsskötare i samfällighetsföreningen under många års tid. Familjen har under åren vuxit och idag har Ossi och Irene tre barn, åtta barnbarn och två barnbarnsbarn.

Ossi är en levnadsglad och social person med en stor vänskapskrets. Han tillbringar gärna sin tid på torpet i natursköna Loringa, som de köpte på 90-talet. Det första som byggdes på tomten var givetvis en äkta vedeldad finsk bastu som används flitigt av såväl familj som vänner. Ossis stora intresse är odling och här kan man varje sommar njuta av potatis, grönsaker och diverse frukt och bär. Han kopplar även gärna av med en bra bok, helst historia, medan han njuter av fågelsång från de cirka 20-talet fågelholkar som han själv byggt och hängt upp runtomkring på torpet. Även fiske är ett stort intresse och han tar gärna en tur ut på sjön med vänner.

Ossi är en oerhört uppskattad och älskad make, pappa, morfar, farfar och svärfar.

Högtidsdagen kommer på grund av den rådande covid-19-situationen att firas enbart med den närmaste familjen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.