Hjo samlar in pengar mot cancer

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Ung som gammal deltog i motionsrundan Hjo mot cancer.
Foto: Privat
I slutet av april kom beskedet att årets upplaga av festivalen Rock mot cancer i Hjo ställs in.Men flera andra event har arrangerats för samma ändamål och man har nu lyckats samla in 60 000 kronor.

I helgen arrangerades motionsloppet Hjo mot cancer. Redan förra året arrangerade Malin Ahlner en motionsrunda i Hjoåns dalgång för att på så sätt hjälpa till med att samla in pengar. Det blev en succé då och upprepades därför även i år.

– Jag tyckte det var så tråkigt att alla arrangemang ställdes in, så jag beslutade mig att genomföra arrangemanget som har fått titeln Hjo mot cancer, även i år. Detta trots coronatider, säger Malin Ahlner i ett pressmeddelande.

Deltagarna startade med rejäla avstånd under ett par timmar och gick genom dalgången där röda hjärtan med namn på Hjobor som har drabbats och i många fall gått bort i cancer.

Det kom hundratalet deltagare och vädret visade sig från sin bästa sida, så det blev en hel del pengar till insamlingen.

I sommar skulle även festivalen Rock mot cancer på nytt arrangeras i Hjo. Men i april kom beskedet att den ställs in och istället arrangeras nästa år. I stället ersattes den i år med en webbfestival där ett tiotal av de inbokade artisterna hade bidragit med videos. Denna hade sin premiär i lördags och lockade många att titta och bidra med pengar till insamlingen, som oavkortat går till Barncancerfonden Västra.

Johan Bergström och Marcus Mikanovic samlade in pengar genom att underhålla turister och Hjobor med sång och musik.
Foto: Privat

Ett annat initiativ togs av Johan Bergström och Marcus Mikanovic som i helgen bjöd på sång och musik för att hjälpa till med insamlingen. De inledde på strandpromenaden där de underhöll många badgäster, flyttade sedan till hamnen och gjorde därefter nedslag på flera ställen runt om i Hjo.

– Vi kan ju inte räkna med att komma upp i de stora belopp vi får in när festivalen genomförs i stadsparken säger arrangörsföreningens ordförande Siewert Anderson i pressmeddelandet.

– Men nu på söndagseftermiddagen har vi passerat 60 000 kronor och det kommer fortfarande in bidrag, så det ser riktigt bra ut.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.