Hoppa till huvudinnehållet

SAIK jagade förgäves

Publicerad:
David Frisk och Skövde AIK jagade kvittering hela den andra halvleken mot Trollhättan.
David Frisk och Skövde AIK jagade kvittering hela den andra halvleken mot Trollhättan. Foto: Erica Augustsson

Skövde AIK fick lämna Edsborg i Trollhättan poänglöst. Hemmalaget vann på en frisparksretur i första halvlek, sedan jagade SAIK en kvittering hela den andra halvleken, men fick inte bollen förbi hemmamålvakten och matchen slutade 1–0 till FCT.

SAIK-tränaren Stefan Strind kommenterar:

SAIK föll tungt i Trollhättan

– Det grinades oss i ansiktet i den här matchen. Killarna gör verkligen en bra prestation, sedan är det naturligtvis tråkigt att vi inte får in bollen i mål, men vi får hoppas att det jämnar ut sig i långa loppet.

Frisparksretur

Visst, det var inte ologiskt att Trollhättan hade ledningen med matchens enda mål efter de första 45 minuterna. Målen gjort av mittfältaren Anders Mogren, hans tredje för säsongen, som höll sig framme på en retur av Markus Fröjd som inte kunde hålla Jonas Emanuelsson hårda frispark.

SAIK hade lägen även i första halvlek, men Trollhättan kunde med vinden i ryggen få till en offensiv mot slutet av halvleken som även resulterade i ett ledningsmål.

I andra halvlek var det Skövde AIK som fick spela med en kraftig vind i ryggen. Det blev en halvlek där laget i stort sett låg på anfall hela tiden och Trollhättan fick nästan helt inrikta sig på att försvara sitt mål och sin ledning.

Kvitteringen hängde i luften hela tiden. Främst efter hörnor, inlägg och fasta situationer där SAIK hade många bollar som var ytterst nära att resultera.

Otroligt nära

Främst genom den uppflyttade mittbacken och lagkaptenen Andreas Uusitalo. Allra närmast var en nick som hemmamålvakten tippade i stolpen och sedan sittande på millinjen kunde boxa bort i sista sekunden. Helt otroligt att det inte blev mål där. Närmare går absolut inte att komma.

Det fanns fler chanser mot ett Trollhättan som långa perioder hade hela laget på egen planhalva.

Egentligen kändes det som om det bara var en tidsfråga innan bollen skulle ligga i motståndarmålet där målvakten Simon Forslund blev lagets stora hjälte. Forslund som gjorde säsongsdebut efter skada i den här matchen.

SAIK-ledningen gjorde offensiva förändringar för att öka trycket ytterligare. Viktor Granath kom in tidigt i andra halvlek och spelade framåt tillsammans med Andreas Uusitalo. Även Amer Ibrahimovic kom in för att bidra offensivt.

– Vi hade vinden i ryggen och det var bara att satsa framåt. Vi gick ner till en trebackslinje tidigt, det gav effekt i spelet, säger SAIK-tränaren.

Men inget hjälpte och mot slutet märktes också frustrationen över missade målchanser. Inte så svårt att förstå.

Lindome nästa

Stort jubel i Trollhättan vid slutsignalen som tog säsongens andra seger och rycker ifrån Skövde AIK med tre poäng.

SAIK ligger kvar ovanför strecken i botten, visst, det är tidigt på en säsong där det skall spelas seriefotboll till den 28 november, men poängmissar kan stå lag dyrt i långa loppet.

SAIK matchar inte veckan och nu blir det fullt fokus på mötet med Lindome hemma på lördag. Ett Lindome som fick det att lossna rejält då de gjorde 7–1 mot Oskarshamn på söndagen.

Artikeltaggar

Amer IbrahimovicAndreas UusitaloFotbollMarkus FröjdSkövde AIKViktor Granath

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.