Skövdebor spelar komedi i Lundsbrunn

Teater
PUBLICERAD:
Skaraborgs Lästeater framför Mäster Gert i helgen.
På fredag är det Sverigepremiär för pjäsen Mäster Gert som framförs av Skaraborgs Lästeater.

Norrmannen Ludvig Holberg (1684-1754) är mest känd för sin komedi Jeppe på Berget, men nu har en annan komedi, Mäster Gert, översatts till svenska och på fredag är det Sverigepremiär på Brunnssalongen i Lundsbrunn.

Skaraborgs Lästeater kommer att framföra pjäsen från 1722. Skaraborgs Lästeater är egentligen Leifs teater, men i och med att delar av pjäsen framförs med manuskript i handen kallar sig Leifs teater nu för Skaraborgs Lästeater.

Två Skövdebor medverkar i helgens Sverigepremiär. Dels Åsa Hermansson som spelar den vackra Leonora och dels Lena Pettersson som spelar den käcka och fräcka pigan.

Mäster Gert är en komedi som första gången framfördes i Köpenhamn 1722. Då, för 300 år sedan, blev det ingen succé utan stora delar av publiken lämnade innan pjäsen var slut, vissa diskret och andra under högljuddare former.

Publiken är begränsad till max 50 personer i och med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vid regn kommer pjäsen att flyttas in under tak.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.