• idag
  13 aug
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  27°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  28°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Promenad med HjärtLung

Läsarnas
PUBLICERAD:

Föreningen HjärtLung i Skövde förlade sin sista promenad innan sommaruppehållet till P4-området. Guide var Birgitta Nissmyr som växte upp där under senare delen av 1940-talet och en bra bit in på -50-talet. Birgitta berättade om de olika byggnaderna samt hur det var att som barn bo på ett regemente. Hon berättade om hur hon som 5-åring fick gå till affären och köpa två Robin Hood-cigaretter till sin mor, ingen ålderskontroll där inte. Det fanns en sjuksyster Inga som inte bara tog hand om de tjänstgörande på P4 utan även alla barn som behövdes plåstras om. Birgitta berättade om många olika händelser och upptåg samt en del små anekdoter från barndomen.

När vi vandrade runt kom rätt som det var militärpolisen och undrade vad vi gjorde där, kunde det möjligtvis vara spioner från Föreningen HjärtLung... Mer information om P4-området fick vi av militärpolisen som på ett trevligt och lättsamt sätt berättade för oss.

Vi tackade Birgitta Nissmyr för denna trevliga guidning. Nu blir det uppehåll med promenaderna till augusti.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.