Hoppa till huvudinnehållet

Inför Skövde AIK-Lindome

Publicerad:
Reporter Oscar Rickstrand
Oscar Rickstrand
oscar.rickstrand@sla.se
Skövde AIK ställs mot Lindome på lördag.
Skövde AIK ställs mot Lindome på lördag. Foto: Erica Augustsson

Lindome krossade Oskarshamn i förra omgången.

Nu gästar de Södermalms IP för ett möte med Skövde AIK.

Tränaren Stefan Strind resonerar inför uppgiften:

– Lindome är Lindome. De har sin spelidé och äger mycket boll. De skapar lägen och fyller på. Vi har haft jobbigt med Lindome historiskt (förra säsongen föll SAIK med 0–1 och 0–2), så nu får vi försöka hitta nya vägar för att såra dem.

Lindome har bjudit på ojämna prestationer än så länge. De föll med 0–2 mot bottenlaget Eskilsminne och demolerade Oskarshamn med 7–1 förra helgen.

– Vi måste vara väldigt tålmodiga och inte bli frustrerade. Lindome kommer ha mycket boll – och när vi vinner den så vet vi hur vi ska agera. Jag tror att det, och att vi tar vara på våra chanser, blir nyckeln, säger Strind.

Uusitalo om anfallsrollen: "Velat det länge"

Jesper Lövdahl och Oscar Lennerskog missar matchen med skador. Amer Ibrahimovic har en känning och är tveksam till spel.

– Vi vet inte riktigt status på Amer än. Vi har en träning kvar innan matchen. Men schemat är tufft nu. Vi spelar lördag, onsdag och söndag. Så vi kommer inte chansa med någon som inte är helt redo.

Artikeltaggar

Amer IbrahimovicFotbollSkövde AIKStefan Strind

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.