Hoppa till huvudinnehållet

Bilos Yonakhir klar för Skövde AIK: "Varmt välkommen hem"

Publicerad:
Bilos Yonakhir, med IFK Skövde som moderklubb, är klar för spel med Skövde AIK efter sommaruppehållet. Bilden är ifrån SAIK:s sista seriematch 2018 i november mot Ljungskile SK när Yonakhir gjorde mål för SAIK.
Bilos Yonakhir, med IFK Skövde som moderklubb, är klar för spel med Skövde AIK efter sommaruppehållet. Bilden är ifrån SAIK:s sista seriematch 2018 i november mot Ljungskile SK när Yonakhir gjorde mål för SAIK. Foto: Erica Augustsson

Bilos Yonakhir, 26 år, är klar för spel med Skövde AIK efter sommaruppehållet. Mittfältaren lämnade nyligen Karlstad Fotboll i den norra Ettan och nu återvänder han till SAIK.

Skövde AIK:s sportchef Per Åstemo sade i början av juli när det stod klart att Bilos Yonakhir skulle lämna Karlstad Fotboll att han var aktuell för SAIK.

Åstemo om Bilos: "Klart att vi alltid kommer att vara intresserade av honom"

– Det är klart att vi alltid kommer att vara intresserade av Bilos Yonakhir. Han har gjort väldigt mycket bra hos oss men sedan får vi avvakta och se vad det här betyder och vad han har brutit och vad han ska göra. Vi kommer så klart att ha en dialog med honom. Det är en duktig fotbollsspelare och en bra människa, sade Per Åstemo.

Bilos Yonakhir klar för Carlstad United BKBilos Yonakhir byter till topplag i norra ettan

Nu står det alltså klart att Bilos Yonakhir återvänder till SAIK, klubben som han spelade med fram till 2018 innan han valde att fortsätta karriären i Carlstad United. Inför den här säsongen gick Carlstad United och Karlstad BK samman och spelar under namnet Karlstad Fotboll i Ettan norra.

Karlstad Fotbolls mittfältare bryter kontraktet och flyttar hem

"Varmt välkommen hem till Skövde AIK, Bilos Yonakhir", skriver SAIK på sociala medier och meddelar samtidigt att mittfältaren är spelklar från och med 29 juli.

Det innebär att Yonakhir, som tränat med laget sedan flytten ifrån Karlstad, tidigast kan spela med SAIK i bortamötet med Assyriska Turabdin IK den 8 augusti.

SAIK, som har fått en tung start på säsongen med fem inspelade poäng på sju matcher, har två matcher kvar innan sommaruppehållet. Laget möter FC Linköping City (onsdag) och Tvååkers IF (söndag).

SAIK ligger just nu på en tolfte plats i Ettan södra, precis över det nedre kvalstrecket.

Bilos och Eyrún fick SLA:s Guldbollar

Yonakhir, som har IFK Skövde som moderklubb, fick SLA:s Guldboll för 2018. Han var på väg till Syrianska FC i superettan i början av 2019. Övergången var nära men det rann ut i sanden efter en längre tids förhandling och det blev i stället fortsatt spel i Karlstad.

Yonakhir startade i en match och hoppade in i tre av Karlstad Fotbolls fem inledande matcher i Ettan norra den här säsongen innan parterna valde att gå skilda vägar.

Artikeltaggar

Bilos YonakhirFotbollIF Karlstad FotbollPer ÅstemoSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.