• idag
  22 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Trängsel i affärer i stället för på badstränder

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Det instabila vädret har lockat människor från badstränder till affärer och köpcentrum där det har rapporterats en del trängsel senaste veckan. Arkivbild.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Det råder fortfarande en del brister i efterlevnaden av coronariktlinjerna i länet. Främst handlar det om trängsel på olika platser.

Det instabila vädret med lågtryck och regn som parkerat sig över länet den senaste tiden har lockat människor från badstränderna och in i städerna, skriver länsstyrelsen Västra Götaland i sin senaste rapport för vecka 29. Det har gjort att vissa problem med trängsel uppkommit på platser som affärer och köpcentrum. Museer och djurparker å andra sidan rapporterar om god följsamhet, enligt myndigheten. Det är drygt hälften av kommunerna som upplever brister i efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Serveringsställen har fortfarande problem framåt natten. Det handlar inte om att verksamhetsutövarna inte sköter sig, utan i stället om att besökarnas respekt för social distansering tenderar att avta i samband med ett ökat alkoholintag.

I kollektivtrafiken är läget i det stora hela bra, men det uppkommer fortfarande viss trängsel på och i anslutning till populära linjer.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.