• idag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Startar med unika matupplevelser i Skaraborg

Turism
PUBLICERAD:
Ett nytt matkoncept startar upp i höst.
Foto: Monika Manowska/Turistrådet Västsverige
I höst startar ett nytt koncept där ett begränsat antal personer erbjuds exklusiva måltidsupplevelser på olika platser i Skaraborg. Lokal mat står på menyn som lagas av kockar från närområdet.

På tre platser under tre separata kvällar skapas en tillfällig restaurang ute i det fria. Det är vid Asketorps kvarn, på en ö i Göta Kanal och vid Läckö Slott. Vid varje tillfälle blir det möjligt för en skara av 16 personer att njuta av en kombination av god mat, fina lokalproducerade råvaror, skicklig kokkonst och vacker natur.

– Skaraborg är ju både mat och natur och nu paketerar vi ihop detta i en unik måltidsupplevelse. Det kommer bara att finnas 16 sittplatser vid varje bord, så det gäller verkligen att haka på och boka om man vill ta del av erbjudandet, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Det är kockarna Emelie Nielsen på Krubb, Stefan Söderström på Hvita Hjorten och Karl-Johan Beckman på Hållbar i Skövde som står för matlagningen.

"På varje plats skapar kockarna en meny med smaker som harmoniserar med platsen de befinner sig på. Det blir en unik upplevelse och en måltid att minnas där man tillsammans skapar upplevelsen", framgår det i pressmeddelandet.

– Det ska bli väldigt spännande att testa det här nya konceptet. Vi märker ett stort intresse för matlagning utomhus och det känns fantastiskt att få paketera det vi har i Skaraborg på detta unika sätt, säger Emelie Nielsen, köksmästare på Krubb i Töreboda och en av kockarna bakom satsningen.

Satsningen genomförs inom ramen för projektet Visit Skaraborg. Där jobbar turistorganisationerna med att samla ihop och synliggöra allt spännande som finns på liten yta i Skaraborg. Det är också en del av The Edible Country där Visit Sweden sätter fokus på de svenska matupplevelserna och den svenska naturen för utländska besökare.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.