• onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nervkittlande noveller

Litteratur
PUBLICERAD:
Fyra berättelser som bjuder på spänningsfylld läsning.
Blod säljer

Stephen King

Albert Bonniers förlag

Den som gillar spänning och nervkittlande läsning blir aldrig besviken på Stephen Kings välskrivna romaner. Hans senaste bok, Blod säljer, bjuder på allt det. King skriver ofta tjocka tegelstenar, så även den här gången, men den här är uppdelad i fyra kortare berättelser.

Berättelserna blandar ondska med övernaturliga skeenden, som kan man ringa en begravd mobiltelefon och få hjälp från andra sidan eller kan en råtta bota en författares skrivkramp. I en av novellerna får läsaren träffa Holly Gibney igen. Ett bombdåd på en skola får henne att fatta misstankar, är det vara en ondska hon har stiftat bekantskap med tidigare?

Stephen King kan konsten att gestalta med en detaljrikedom som är en ren njutning och han ger läsaren en känsla av att det är fullkomligt rimliga händelser som utspelar sig. Jag ledsnar aldrig.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.