• idag
  21 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  13°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  13°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vacker bok om porslinets historia

Litteratur
PUBLICERAD:
Rörstrands historia i både text och bild.
Stora boken om Rörstrand

Bengt Nyström, Petter Eklund, Jan Brunius och med bidrag av Annika Tegnér

Historiska media

Rörstrands nästan 300 års historia skildras i den Stora boken om Rörstrand. Porslinstillverkningen startade 1726 på Rörstrands slott i Stockholm, flyttade till Göteborg för att senare hamna i Lidköping. På Rörstrand har designer som Hertha Bengtsson, Carl Harry Stålhane och Gunnar Nylund, som även var konstnärlig ledare under drygt 20 år, arbetat.

För de som gillar porslin och framförallt porslin tillverkat av Rörstrand får här sitt lystmäte. Förutom vackra bilder från de tidiga fajansgodsen till dagens porslin skildrar boken företagets och teknikens utveckling genom århundradena.

En vacker och intressant bok att bläddra i, njuta av och gång på gång återkomma till.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.