• idag
  28 sep
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

En brukare i hemtjänsten konstaterad smittad

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
En brukare inom hemtjänsten har testats positivt för covid-19.
Foto: Gorm Kallestad/TT
En brukare inom Skövde kommuns äldreomsorg har konstaterats med positiv covid-19. Förra veckan var siffran noll.

De senaste två veckorna har inga bekräftade fall av covid-19 funnits inom Skövde kommuns verksamheter. Lägesrapporten under onsdagen lyder att en brukare nu har konstaterats smittad. Det konstaterade fallet är inom hemtjänsten, uppger kommunen i ett pressmeddelande.

"Vi är tacksamma över vår personal och deras uthålliga arbete. Vi fortsätter att jobba med de basala hygienrutinerna och tillämpar de riktlinjer som finns för att skydda de mest sköra äldre. Att vår personal har tillgång till tester ger oss bättre förutsättningar att hålla smittan utanför våra boenden", skriver kommunen.

Fallet är det 74:e bland brukare inom Skövde kommun sedan den 14 april.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.