• idag
  28 sep
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Havreskörd i Varola

Läsarnas
PUBLICERAD:

Sol och vind, perfekt väder att ta fram den gamle traktorn och bindaren, för att på gammaldags vis meja havre. Anders kör traktorn och Jan-Olof sköter bindaren, därefter går ett gäng och stukar, alltså ställer upp kärvarna mot varandra i grupper som sedan får torka, innan de körs in på logen. Det är Varola- Vretens Hembygdsförening som traditionsenligt skördar havren som sedan blir till fina julkärvar som säljs med strykande åtgång på julmarknaden.

Det var ett 15-tal Varolabor som efter välförrättat arbete bänkade sig i Ivarssons trädgård där Irma, Maria och Anders bjöd på fika.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.