Hoppa till huvudinnehållet

IFK Skövde siktar mot toppen: "Vill vara på övre halvan"

Publicerad:
Daniel Komayesh kom till IFK Skövde inför den här säsongen och tränaren Gudmundur Magnusson ser honom som en av nyckelspelarna i laget.
Daniel Komayesh kom till IFK Skövde inför den här säsongen och tränaren Gudmundur Magnusson ser honom som en av nyckelspelarna i laget. Foto: Johan Espefält

Efter många om och men spelar IFK Skövde säsongens första seriematch i helgen.

Det blåvita laget siktar på en plats i toppen.

– Även om vi är nykomlingar så vill vi vara på den övre halvan, säger IFK-tränaren Gudmundur Magnusson inför helgens match mot Kortedala IF.

En lång och trasslig försäsong där seriepremiären har flyttats på framtiden flera gånger är över.

Egentligen skulle premiären ha varit i början på april, men flyttades fram till juni. De två matcherna innan sommaruppehållet sköts dock på framtiden och därför blir helgens möte med Kortedala IF seriepremiär.

Nu väntar ett seriespel där lagen bara möts en gång och Gudmundur Magnusson är alltjämt tveksam till upplägget.

– Det ska naturligtvis bli skönt att dra i gång, men det är ett konstigt år och en konstig serie. Jag tycker egentligen inte att man kan spela en vanlig serie med upp- och nedflyttning ett sådant här år, säger "Gummi".

Söndagens match mot Kortedala sparkar i gång en intensiv höst för IFK Skövde. Bara i augusti ska IFK spela sex matcher. Gudmundur Magnusson konstaterar att läget är svårbedömt.

– Det går absolut inte att bedöma våra chanser utan varje match blir nästan som en final egentligen. Får man en taskig start blir det en jobbig resa, men om man får en bra start kan det bli lite lättare, resonerar "Gummi".

Trots det hoppas han att IFK Skövde, som kvalade sig upp från fyran förra året, ska bli ett topplag.

– Ambitionen har hela tiden varit att vara med där uppe och härja, men nu minskar marginalerna mot tidigare, säger "Gummi".

Det har hänt lite i IFK Skövdes trupp under säsongens gång. Bland annat har Edin Salihovic gått till IFK Tidaholm, Jacob Eliasson har slutat och Alexander Gerhardsson har tagit en timeout från fotbollen. Dessutom har målvakten Jimmy Karlsson gjort klart med Ulvåkers IF.

Samtidigt har IFK Skövde fyllt på truppen med Arian Domi, som återvänt till IFK efter en sejour i Borgunda, samt Gani Gerxhaliü som tidigare bland annat har spelat i Skövde AIK. Senast kommer han från ettanklubben Qviding FIF, men nu är han tillbaka i Skövde och anslöt till IFK Skövde i förra veckan.

Artikeltaggar

FotbollGudmundur MagnussonIFK Skövde FIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.