Hoppa till huvudinnehållet

Storseger för Skövde HF mot Hallby

Publicerad:
SHF:s Elma Örtemark på väg förbi tidigare Skövdespelaren Isa Franzén. Foto: Johan Espefält

Skövde HF studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Sävehof och kvaddade allsvenska Hallby med hela 31–17 på hemmaplan i säsongens andra träningsmatch.

SHF-tränaren Rasmus Poulsen gav alla spelare mycket speltid.

– Det är viktigt att alla får göra mål och bidra, säger SHF-tränaren Rasmus Poulsen.

Skövde HF matchade dubbelt den här helgen och laget repade sig snabbt efter 14-24 mot Sävehof på lördagen. SHF gav aldrig Hallby en chans i söndagens träningsmatch.

Rasmus Poulsen konstaterar att det har varit värdefulla matcher i helgen.

– Det här var ett annat motstånd, men för oss är det viktigaste att få de här matcherna för att det ger oss tid att jobba med grejerna och tid att få självförtroende och känna att de sakerna vi vill jobba med kan lyckas, menar han.

Skövde HF ryckte tidigt och tog ett klart grepp om matchen mot Hallby där de tidigare Skövdespelarna Emma Wahlström och Isa Franzén spelade båda två.

Matchen spelades i tre perioder på 20 minuter vardera och efter den första perioden ledde Skövde med 8-4. Sedan fortsatte Skövde HF att gnugga på och framförallt stod man stabilt defensivt, vilket gladde Poulsen.

– 17 insläppta mål gör att vi tror på att vi har en defensiv som kan vara tuff för alla motståndare och det ger förhoppningar om att vi kan stå ännu starkare defensivt i SHE i år, säger SHF-tränaren.

Efter 40 minuter var ställningen hela 19-9 och Skövde HF hade avgjort matchen. Det var klasskillnad på lagen och Hallby räckte inte till. I den sista perioden rann siffrorna iväg ytterligare och det blev hela 31-17 till slut.

Danska nyförvärvet Josephine Nordström räddar en straff från Emma Wahlström, som tidigare spelat i Skövde HF.
Danska nyförvärvet Josephine Nordström räddar en straff från Emma Wahlström, som tidigare spelat i Skövde HF. Foto: Johan Espefält

Skövde HF:s danska målvakt Josephine Nordström gjorde på nytt en stark insats i målet och hon delade på tiden i målet med unga Lovis Kalla Baudin.

– Jag tycker att vi spelade bättre idag än i går. Vi stod bra i försvaret och jag fick några räddningar, vilket också Lovis hade, sammanfattar Josephine, som tycker att samarbetet med försvaret stämmer fint trots att det är tidigt på säsongen.

– I förhållande till att vi bara har spelat två matcher så tycker jag att samarbetet funkar bra. Självklart finns det utrymme för förbättring, men jag tycker det är något bra att utgå från, fortsätter hon.

Lovis Kalla Baudin är född 2003 och kommer från Piteå, men går på handbollsgymnasiet i Skövde. Hon visade att det finns potential bakom Nordström och Annie Linder som är det ordinarie målvaktsparet.

Annie Linder är småskadad och spelade inte i helgen, vilket inte heller det danska nyförvärvet Ilda Kepic gjorde. Rasmus Poulsen räknar dock med att de båda är tillbaka snart.

– De tränar handboll men är inte klara för match. Jag tror att båda spelar i Annliz Cup om två veckor, säger Poulsen.

Danska högernian Nikoline Lundgren blev bästa målskytt i Skövde HF med fyra mål..
Danska högernian Nikoline Lundgren blev bästa målskytt i Skövde HF med fyra mål.. Foto: Johan Espefält

För övrigt spelade Skövdetränaren runt på hela truppen och målskyttet var jämnt fördelat. Bakom Nikoline Lundgren, som gjorde fyra mål, var det hela åtta (!) tremålsskyttar.

Nästa match spelar Skövde HF fredagen den 21 augusti då man möter Skara HF i Annliz Cup där H65 Höör och Skuru är övriga två lag.

Artikeltaggar

HandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.