M Sverige Skaraborg: Vägar behöver åtgärdas

Publicerad:
26:an är spårig mellan Skövde och Mariestad. Foto: Charlotte Ferneman

M Sverige Skaraborg har under juni och juli genomfört vägombudssäsongen för 2020 och en hel del vägsträckor både i och runt omkring Skövde får anmärkningar av organisationen.

M Sverige Skaraborg har kört 730 mil i Skaraborg och delar av Jönköpings län. De 730 milen har mätts med en så kallad Roadroid som visar ojämnheter i vägarna.M Sverige Skaraborg menar att det är stor skillnad på väg 26 i Jönköpings län och Skaraborg. I Skaraborg saknar 26:an till stora delar mitträcken och sträckan mellan Skövde och Mariestad är väldigt spårig. På väg 49 måste ett mittenräcke byggas på sträckan mellan Igelstorp och Tibro och på andra sidan Billingeberget har Varnhemskorset fortfarande inte åtgärdats, menar M Sverige Skaraborg.

Enligt M Sverige Skaraborg är många av de mindre vägarna i Skaraborg lappade och lagade och det är inte ovanligt att Roadroid visar både lila och svart färg, vilket är det sämsta på skalan där grön är bäst.

Spåriga sträckor i Skövde

Det är dock inte bara sträckor utanför Skövde som M Sverige Skaraborg har synpunkter på utan även en rad sträckor i centrala Skövde.

Bland annat är vägen mellan Dalvägen och Dälderna spårig och just spårig är även rondellen Mariestadsvägen/Nolhagavägen och vägen mellan Fabiansrondellen och Skultorp.

M Sverige Skaraborg noterar också att vägar på Östermalm bör upprustas i en helhetslösning och inte vissa delar för sig.

Artikeltaggar

Trafik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare