Tätare turer i kollektivtrafiken

Trafik
PUBLICERAD:
Nu på måndag återgår Västtrafik till ordinarie tidtabell.
Foto: Eddie Löthman/Pressbild
Nu är semestern slut och skolorna börjar, vilket betyder att kollektivtrafiken återgår till ordinarie tidtabell. Det innebär tätare turer i rusningstid.

På måndag byter Västtrafik tidtabell för att anpassa sin trafik efter resandet. Höstens första veckor innebär ofta ett extra högt resande då många samtidigt går tillbaka till skola och arbete. För att minska risken för trängsel i höst kommer Västtrafik att köra all tillgänglig trafik och förstärka sträckor där trängsel uppstår. Dessutom kommer cirka 70 värdar att vara ute i trafiken i för att hjälpa resenärer rätt och påminna om att hålla avstånd.

– Trots att vi har ett minskat resande kommer trängsel att uppstå på vissa linjer de närmsta veckorna. Vi gör allt vi kan för att motverka det men det krävs stöd från övriga samhället såsom Folkhälsomyndigheten, kommuner, skolor och arbetsgivare för att vi ska kunna hålla resandet på en tillräckligt låg nivå, säger Västtrafiks vd Lars Backström i ett pressmeddelande.

Västtrafik har dialog med skolor och kommuner i regionen för att hitta lösningar tillsammans. Man fortsätter även att be sina resenärer att tänka efter en extra gång innan man reser kollektivt.

– Vi ber de som kan cykla, gå eller helt avstå från att resa att göra det. Genom att hjälpas åt kan vi minska trängseln och på det sättet lämna plats för de som måste resa med kollektivtrafiken, säger Lars Backström.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.